Catalog de produse
Meniu principal
Închide

În această secțiune vom încerca să răspundem la toate întrebările pe care le-ați avea cu privire la mașinutele pentru copii despre ambalare, asamblare, părți componente, utilizare etc. Când ne referim la mașinuțe electrice, de fapt ne referim la toate vehiculele electrice pentru copii ca: ATV-uri, motociclete, trike-uri, camioane, tractoare, excavatoare, trenuri, etc.

Mașinuța vine asamblată?

NU, mașinuțele sunt demontate (din considerente de spațiu și transport). Montajul se face de către client consultând manualul oferit în cutia produsului sau urmărind filmările efectuate de noi sau de către producător cu asamblarea mașinuței. Aceste filmări le găsiți postate pe site-ul nostru în pagina de produs a respectivei mașinuțe sau pe canalul nostru de Youtube. În mod excepțional pentru clienții din Constanța sau împrejurimi putem livra mașinuța de la sediul firmei asamblată.


Mașinuțele sunt sigure pentru copii?

Toate mașinile au trecuta inspecția Comisiei Europene și au certificat de tip EN 71-1-2-3, EN 62115. Toate mașinile sunt absolut sigure pentru copii cu condiția respectării tuturor instrucțiunilor de utilizare ce se regăsesc în "Manualul de utilizate". Aici ne referim pe scurt le nemodificări structurale la mașinuță, a respectării vârstei minime de utilizare, de folosire pe terenuri adecvate și în condiții meteo recomandate, respectării greutății maxim adminse, de atenția în conducere și multe altele.


Este complicat pentru un copil să conducă mașinuța?

Mașinuțele electrice sunt proiectate ca jucării pentru copii. Copilul poate controla cu ușurință mașina prin rotirea volanului (ghidonului la motociclete) și apăsarea pedalei pentru accelerare/oprire. În tot acest timp dumneavoastră ca părinte aveți control complet asupra direcției și mișcării din telecomandă sau chiar oprire de urgență (cu excepția motocicletelor care nu sunt prevăzute cu telecomandă).


Este complicat pentru un copil să conducă mașinuța?

Mașinuțele electrice sunt proiectate ca jucării pentru copii. Copilul poate controla cu ușurință mașina prin rotirea volanului (ghidonului la motociclete) și apăsarea pedalei pentru accelerare/oprire. În tot acest timp dumneavoastră ca părinte aveți control complet asupra direcției și mișcării din telecomandă sau chiar oprire de urgență (cu excepția motocicletelor care nu sunt prevăzute cu telecomandă).


Mașinuțele au telecomandă?

DA, toate mașinuțele comercializate de societatea noastră au telecomandă inclusă. Motocicletele și trike-urile în mod uzual nu au telecomenzi, conducerea lor realizându-se exclusiv manual.


Cât timp funcționează o mașinuță electrică?

Timpul de rulare este între 1 - 2 ore și este influențat de următorii parametri:

  • Vechimea bateriei – o baterie mai veche, timp mai scurt de rulare
  • Capacitatea bateriei – baterie cu amperaj mai mare – timp mai îndelungat de rulare
  • Greutatea mașinuței + copil – greutate redusă – timp mai îndelungat de rulare
  • Terenul de rulare – pe asfalt timp mai îndelungat, prin iarbă – timp mai redus de rulare
  • Înclinarea terenului - teren plat timp mai îndelungat, teren în pantă timp mai scurt
  • Numărul de motoare funcționale: 4 motorașe simultan consumă mai mult decât 2 motorașe
  • Funcționarea cu ajutorul pedalei și volan este mai îndelungată decât controlată din telecomandă

Mașinuța electrică poate fi trasă sau împinsă?

NU! Riscați să distrugeți angrenajele motoare.

Angrenajele motoare au în componența lor, multe roți dințate de plastic care se pot deteriora daca mașinuța este împinsă sau trasă.

Folosiți pentru deplasare în acest caz funcția de troler (explicată în paragraful următor).

IMPORTANT! Această funcție de troler poate să nu fie disponibilă pentru modelele de maținuțe de dimensiuni mari si foarte mari! De aceea este important monitorizarea bateriei ca să aduceți mașina înapoi acasă în siguranță pe propiile ei roți.


Ce este trolerul?

Trolerul este o facilitate de transport a mașinuței când bateria s-a descărcat sau de transport pentru depozitare deoarece copilul s-a plicitisit de exemplu. Sunt 2 tipuri de trolere:

  • Constî în rabatarea unor rotițe ajutătoare de sub bara spate a mașinuței (similare ca roțile de la geamantane tip troler) după care în funcție de model se rabateaza în partea din față de sub bara față un mâner sau pur și simplu există un locaș prevăzut unde se introduce mâna pentru a ridica masinuta pe rotile ajutătoare și a o deplasa ca și un geamantan pe roți
  • A doua opțiune este de rabatare a unui mâner de sub bara spate și transportul mașinutei pe roțile față. Trebuie avut mare grija la modelele 4x4 care au această funcție ca comutatorul de 4x4 să fie pe pozitța 2x4 (va decupla angrenajele motoarelor față din sarcină ca să se miște liber și ca să nu fie deterioarate la transport).

Cum funcționează telecomanda de 27 MHz?

Telecomenzile de 27MHz, sunt telecomenzile din primă generație și pot fi identificate vizual prin antena metalică externă care se poate extinde sau restrânge (identică ca la aparatele de radio). În general mașinuțele cu acest tip de telecomandă au un comutator de panoul de bord R/C care comută funcționarea din modul telecomandă în modul manual sau viceversa.

Avantajul aceste telecomenzi este faptul că nu necesită sincronizare cu mașinuța și ariei mare de acoperire.

Marele dezavantaj este faptul că dacă există în zonă cel puțin două mașinuțe care au ca telecomandă, telecomenzi de 27MHz, prin apăsarea butoanelor de la una din telecomenzi, toate mașinuțele execută aceleași comenzi simultan în loc să controlezi doar mașinuța proprie.

Din acest considerent s-a renunțat la acest tip de telecomandă, noile mașinuțe venind cu telecomenzi pe tehnoglogia 2.4GHz.


Cum funcționează telecomanda de 2.4GHz?

Noile telecomenzi pe tehnologia de 2.4GHz au marele avantaj de a nu interfera cu alte mașinuțe. Au o acoperire de până la 20 metri (contează mult și cât de încărcate sunt bateriile din telecomandă).

Pentru a funcționa telecomanda în prealabil trebuie sincronizată cu mașinuța imediat după montaj și de fiecare dată când se scoate sau se schimbă bateriile telecomenzii. Și aici există unele modele care au un comutator de panoul de bord R/C care comută funcționarea din modul telecomandă în modul manual sau viceversa.


Ce înseamnă produs licențiat?

Înseamnă că producătorul are licență oficială de la fabricantul oficial al mașinii reale ca sa producă mașinuțe pentru copii la scară redusă cu același design ca și mașina reală, și cu dreptul de a plasa însemne oficiale ale respectivei mărci pe mașinuță în schimbul unor sume de bani. Totodată acest lucru înseamnă și obligația producătorului de a respecta întocmai designul original al mașinii reale de la forma și culoarea caroseriei, faruri, stopuri, jantă roată până la designul interior cu respectarea formei bordului, volanului și a scaunului.

Licența este pusă la dispoziția importatorului pentru efectuarea formalităților vamale si dovedește faptul că nu se aduce niciun prejudiciu de imagine fabricantului oficial și că totul se face cu acordul în scris al fabricantului care permite folosirea însemnelor și mărcilor în mod legal.


Țara de origine?

Toate mașinuțele și vehiculele electrice importate de societatea noastră au ca țară de origine China.


Când mașinuța pornește se aud zgomote?

Majoritatea mașinuțelor la pornire scot niște sunete care seamănă cu zgomotul produs la pornire de mașini reale. Ba mai mult, la produsele licențiate și sunetul de pornire seamănă cu zgomotul făcut la pornire de mașina reală.


Care este viteza maximă a mașinuței?

Majoritatea mașinuțelor au posibilitatea de a seta viteza în 3 trepte între 3-7 km/h, dar sunt modele de mașinuțe care pot atinge și 10-15 km/h.

Acest lucru diferă de la model la model, dar și o serie de factori pot influența viteza de deplasare: suprafața de rulare, cât de încărcat mai este acumulatorul, greutatea copilului etc.


Ce sunt roțile EVA?

Roțile EVA, sunt roți turnate dintr-un material spongios cu aspect de cauciuc, este o tehnologie relativ nouă, cu proprietăți excelente de amortizare! Aceste roți asigură o funcționare mai îndelungată și asigură o rulare silențioasă pe suprafețele dure (în comparație cu roțile din plastic care sunt gălăgioase). Nu sunt sensibile la perforare.

Nu se recomandă folosirea mașinuței cu aceste roți pe suprafețe cu pietriș deoarece roțile fiind moi se pot tăia și distruge.

În videoclipul următor vă prezentăm diferența dintre roțile din plastic și roțile din spumă EVA.


Ce este modulul de comandă?

Modulul de comandă (denumite și module telecomandă) este un dispozitiv electronic care asigură funcționarea mașinuței. De obicei el este localizat în jurul acumulatorului (poziționat fie sub scaun, fie sub capotă). Modulul asigură următoarele funcții:

  • Preia comenzile de la telecomandă și le transformă în acțiuni palpabile (schimbarea direcției, accelerarea, oprirea mașinuței)
  • Asigură alimentarea generală a mașinuței
  • Asigură alimentarea angrenajelor motoare
  • Asigură alimentarea motorului de direcție

Ce este și cum funcționează panoul multimedia?

Panoul multimedia după cum spune și numele este cel responsabil cu partea de divertisment audio al mașinuței. Principalele funcții ale acestuia sunt:

  • redă melodii integrate în modul (uzual 3-5 melodii)
  • redă povești integrate în modul în limba engleză (uzual 3-5 povești)
  • opțional permite conectarea telefonului la mașinuță prin Bluetooth și redarea melodiilor din telefon
  • opțional permite redarea melodiilor de pe un stick USB
  • opțional permite redarea melodiilor de pe un card microSD (card TF)
  • opțional permite redarea melodiilor de pe un player MP3 extern sau telefon conectat prin cablu (telefoane de generație mai veche)
  • opțional pot include și radio FM
  • include butoane pentru schimbarea melodiilor, oprirea lor temporară și reluarea lor (funcția pauză), micșorarea sau mărirea volumului de redare
  • asigură legătura electrică cu volanul ce permite redarea claxonului sau melodiilor prin apăsarea butoanelor de pe volan
  • include și voltmetrul care monitorizează gradul de încărcare al acumulatorului.

Panourile au diferite forme iar funcțiile disponibile diferă de la un producător la altul al mașinuței electrice, verificați înainte de achiziție dacă mașinuța include o anumită funcție care o considerați necesară și poate cântări mult în decizia de achiziție.

Filmulețul de mai jos include instrucțiuni de folosire a panoului multimedia care are toate opțiunile de mai sus:

Videoclipul următor vă ajută să cuplați mașinuța prin Bluetooth la telefonul dumneavoastră și să redați melodii din telefon.

Atenție! Nu toate mașinuțele au conectivitate Bluetooth! Asigurați-vă că modelul dumneavoastră include această funcție!

Livrare în toată țara
După fiecare comandă plasată în site-ul nostru, veți fi contactat de unul din colegii noștri pentru confirmarea comenzii și a modalității de livrare și plată. Livrarea se va face oriunde în țara prin firme de curierat rapid direct la tine acasă.
Retur in 14 zile
Poți returna în termen de 14 zile produsele comandate de pe site-ul premierkids.ro indiferent de motiv. Iți poți alege un alt produs sau primești banii înapoi rapid și simplu.
Gamă variată de produse
Prioritatea noastră este să le oferim clienților noștri produse de calitate superioară și avem grijă în permanență să actualizăm un stoc cât mai variat de produse.